Levenskwaliteit boven alles, persoon met ALS getuigt.

Enkele relatief kleine aanpassingen maken voor een hulpbehoevende huisbewoner een wereld van verschil. Dit is ook de mening van Marc Steenlandt. Deze gewezen paarden- en rundsfokker lijdt aan de spierziekte ALS en heeft behoefte aan thuiszorg. Aangezien zijn woning-en vooral zijn badkamer- niet uitgerust was om hieraan tegemoet te komen moest ze grondig aangepast worden. Daarvoor deed Marc beroep op de diensten van Blijf Actief Wonen.

Ik geniet dagelijks van de geslaagde ergonomische aanpassingen in onze vernieuwde badkamer. Bovendien kan ik bij hen steeds terecht voor kleine aanpassingen.Marc Steenlandt vertelt:

De diagnose

Drie jaar geleden begon ik plots een stuk van mijn spierkracht te verliezen. Ik kon geen vijftig kilo meer opheffen, terwijl dat vroeger geen probleem was. Vervolgens heb ik twee jaar lang verschillende specialisten bezocht, maar die vonden niet precies wat er aan de hand was. Uiteindelijk was het een gewone huisdokter in Berchem die me vertelde dat ik aan ALS lijd.
Voor het gezin Steelandt was dit een schok, want ALS of amyotofische lateraal sclerose – ook wel de Ziekte van Lou Gehrig genoemd – is een snel progressieve en meestal fatale aandoening van de motorische zenuwcellen, die ervoor zorgt dat de hersenen de bewegingen van de spieren niet meer kunnen controleren.
Toen de diagnose werd gesteld, voelde ik me wel zwak maar kon ik nog goed stappen. Ik viel dan ook compleet uit de lucht, en had bovendien nog nooit van deze ziekte gehoord. Mijn behandelende arts in het UZ Gent wond er geen doekjes om? ‘ALS is voortdurend achteruitgaan’, zei hij. Ook op de vraag hoelang het zou duren, antwoordde hij heel direct: ‘Tussen de drie en de vijf jaar’. En dat was het. Dat is nu twee jaar geleden.


Levenskwaliteit

Sindsdien gaat het stelselmatig achteruit met Marc. Momenteel weegt hij veertig kilogram minder dan vroeger, is hij aan zijn bed gekluisterd en wordt hij verzorgd door een verpleegster. Via mondelinge doorverwijzing kwam hij bij Blijf Actief Wonen terecht.
Door mijn fysieke beperking kon ik niet meer in bad. Het instappen lukte moeilijk en was niet meer veilig. Noodgedwongen moesten wij onze badkamer laten verbouwen. Blijf Actief Wonen heeft ons prima ondersteund tijdens de verbouwingen. We zijn heel tevreden over de uitstekende vakmannen die ze voor ons uitzochten, en ook de ergotherapeute, die de verbouwingen coördineerde, leverde fantastisch werk.Marc heeft de indruk dat zijn levenskwaliteit door toedoen van Blijf Actief Wonen weer gestegen is.


Samenwerking met Blijf Actief Wonen

Ik ben heel tevreden over de samenwerking met de mensen van Blijf Actief Wonen. Ik geniet dagelijks van de geslaagde ergonomische aanpassingen in onze vernieuwde badkamer. Bovendien kan ik bij hen steeds terecht voor kleine aanpassingen. Zo bevond de knop van de radiator zich sinds kort iets te laag bij de grond. Eén telefoontje naar Blijf Actief Wonen volstond om het probleem opgelost te krijgen.


Neem contact met ons op voor meer info !!


Deze website en artikels gaan over : woningaanpassingen, aangepaste badkamerwoonaanpassing, woningaanpassing, woonaanpassingen, aangepast wonen, aangepaste keuken, aangepast leven, ouderen, personen met een beperking, hulpmiddelen, zorgdiensten renovatie, personen met een handicap, zorg, ergotherapeut, ergotherapeuten, ergonomisch advies. 
Naam

badkamer,14,badlift,2,consultancy,1,garage,3,getuigenissen,12,handgrepen,1,hulpmiddelen,14,in de kijker,2,inloopdouche,1,keuken,6,leefruimte,4,nieuws,36,overheid,7,plafondlift,1,plus services,1,premies bouw,2,premies VAPH,4,premies Vlaanderen,2,Relaxzetels,1,team,1,terras,3,tips,10,toegang,5,traplift,1,wastafels,1,woningaanpassingen,29,
false
ltr
item
Woningaanpassingen van A tot Z: Levenskwaliteit boven alles, persoon met ALS getuigt.
Levenskwaliteit boven alles, persoon met ALS getuigt.
https://4.bp.blogspot.com/-YMTFWTv1sjE/WJ20Zey01QI/AAAAAAAABN0/uP3I8Nw2t9MZ_IXTLz3W5j32UD5o_vgEgCLcB/s640/iStock-639130310.jpg
https://4.bp.blogspot.com/-YMTFWTv1sjE/WJ20Zey01QI/AAAAAAAABN0/uP3I8Nw2t9MZ_IXTLz3W5j32UD5o_vgEgCLcB/s72-c/iStock-639130310.jpg
http://www.blijfactiefwonen.be/2016/08/levenskwaliteit-boven-alles-als-patient.html
http://www.blijfactiefwonen.be/
http://www.blijfactiefwonen.be/
http://www.blijfactiefwonen.be/2016/08/levenskwaliteit-boven-alles-als-patient.html
true
3534899654284143335
UTF-8
Geen berichten gevonden BEKIJK ALLES Lees meer Beantwoorden Cancel antwoord Delete Door Home PAGINA's BERICHTEN Bekijk alles VOOR U AANGERADEN LABEL ARCHIEF SEARCH ALLE BERICHTEN Geen inhoud gevonden op uw vraag Back Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minuut geleden $$1$$ minutes ago 1 uur geleden $$1$$ hours ago Gisteren $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago meer dan 5 weken geleden Volgers Volg DEZE CONTENT IS PREMIUM Gelieve te delen om te zien Kopieer de code Selecteer de code De code werd gekopieerd naar uw klembord Kunt u niet de code/tekst kopiëren, druk dan [CTRL]+[C] (of CMD+C met Mac) om alsnog te kopiëren