Herwin uw zelfstandigheid met een plafondlift

Til- en verplaatsingssystemen worden gebruikt voor het uitvoeren van tilhandelingen van zit/lig naar zit/lig tussen meerdere ruimtes. Als u nog beschikt over voldoende functie in de bovenste ledematen kan u dit systeem zelfstandig gebruiken, je kan dan gebruik maken van een tilbeugel. Dient u volledig getild te worden met een verzorger, maak je gebruik van een tildoek. Dit is een veilige manier om met een minimale inspanning transfers uit te oefenen in meerdere ruimtes.

Er bestaan verschillende tilsystemen:
- een railsysteem of plafondsysteem
- een wandliftsysteem

Een railsysteem


Dit is een tilsysteem met plafondbevestiging waardoor problemen met onderrijdbaarheid van o.a. bed, bad, ... vermeden worden. Daarnaast kan u getild worden op praktisch elke plaats van de ruimte; zowel dicht tegen de muur als op de grond. De draagkracht van het plafond moet voldoende zijn om dit systeem te bevestigen.

Gebruik in meerdere ruimten:
Daarnaast kan de persoon getild en verplaatst worden in verschillende ruimtes door een motorsysteem. Er zijn verschillende motorsystemen:
- vaste plafondmotor
- verplaatsbare plafondmotor.
Deze verplaatsbare motor is draagbaar en eenvoudig mee te nemen. Daardoor is hij in meerdere ruimten in te zetten en op verschillende verdiepingen bruikbaar.
De verplaatsbare motor heeft als nadeel dat verzorgers met een kleine gestalte de motor moeten verhangen aan de deuropeningen terwijl de gebruiker in het tilsysteem hangt.

Dit tilsysteem kan gebruikt worden met tildoeken of een tilbeugel.Een wandliftsysteem


Dit systeem wordt vaak gebruikt in kleine ruimtes, zoals de badkamer om u tussen bad en toilet te verplaatsen. Het systeem biedt een alternatief voor de plaatsing van een railsysteem aan het plafond, als de draagkracht van het plafond onvoldoende is.
Een wandlift kan een alternatief zijn voor een railsysteem met een railtraject tussen meerdere ruimtes (meestal tussen slaapkamer en badkamer) omdat er meerdere zwenkarmen en muurbevestigingsplaten kunnen terugbetaald worden met het refertebedrag.

Het kan niet eerst uitgebrobeerd worden doordat het eerst een plaatsing vereist.
Doordat de opties beperkt zijn, is het systeem niet optimaal. Aangezien het systeem gebruikt wordt in een kleine ruimte is het vaak moeilijk om met de elektrische rolwagen binnen te rijden, waardoor het moeilijk wordt om op een veilige en gemakkelijke manier in de tildoek van de wandlift te geraken.


Neem nu contact met ons op voor meer info !!

Deze website en artikels gaan over : woningaanpassingen, aangepaste badkamerwoonaanpassing, woningaanpassing, woonaanpassingen, aangepast wonen, aangepaste keuken, aangepast leven, ouderen, personen met een beperking, hulpmiddelen, zorgdiensten renovatie, personen met een handicap, zorg, ergotherapeut, ergotherapeuten, ergonomisch advies, ouderen, senioren, ergotherapie, rolstoel. 
Naam

badkamer,14,badlift,2,consultancy,1,garage,3,getuigenissen,12,handgrepen,1,hulpmiddelen,14,in de kijker,2,inloopdouche,1,keuken,6,leefruimte,4,nieuws,36,overheid,7,plafondlift,1,plus services,1,premies bouw,2,premies VAPH,4,premies Vlaanderen,2,Relaxzetels,1,team,1,terras,3,tips,10,toegang,5,traplift,1,wastafels,1,woningaanpassingen,29,
false
ltr
item
Woningaanpassingen van A tot Z: Herwin uw zelfstandigheid met een plafondlift
Herwin uw zelfstandigheid met een plafondlift
https://3.bp.blogspot.com/-lwqxZC9xLa4/V6eOmaHn1TI/AAAAAAAAA9I/eqKvBL_ueswb2MpoG9UENOkqbxx-iZXgwCLcB/s200/Schermafbeelding%2B2016-08-07%2Bom%2B21.39.33.png
https://3.bp.blogspot.com/-lwqxZC9xLa4/V6eOmaHn1TI/AAAAAAAAA9I/eqKvBL_ueswb2MpoG9UENOkqbxx-iZXgwCLcB/s72-c/Schermafbeelding%2B2016-08-07%2Bom%2B21.39.33.png
http://www.blijfactiefwonen.be/2016/08/herwin-uw-zelfstandigheid-met-een.html
http://www.blijfactiefwonen.be/
http://www.blijfactiefwonen.be/
http://www.blijfactiefwonen.be/2016/08/herwin-uw-zelfstandigheid-met-een.html
true
3534899654284143335
UTF-8
Geen berichten gevonden BEKIJK ALLES Lees meer Beantwoorden Cancel antwoord Delete Door Home PAGINA's BERICHTEN Bekijk alles VOOR U AANGERADEN LABEL ARCHIEF SEARCH ALLE BERICHTEN Geen inhoud gevonden op uw vraag Back Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minuut geleden $$1$$ minutes ago 1 uur geleden $$1$$ hours ago Gisteren $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago meer dan 5 weken geleden Volgers Volg DEZE CONTENT IS PREMIUM Gelieve te delen om te zien Kopieer de code Selecteer de code De code werd gekopieerd naar uw klembord Kunt u niet de code/tekst kopiƫren, druk dan [CTRL]+[C] (of CMD+C met Mac) om alsnog te kopiƫren