Getuigenis over rusthuizen weekt massaal reacties los: “Eindelijk iemand die het zegt”Dit artikel hebben we integraal met toestemming van Belga overgenomen omdat het onderwerp toch nauw aan ons hart ligt.  Onderstaande is nu juist de reden van ons bestaan. Als Blijf Actief willen we vermijden dat mensen in dergelijke situaties terecht komen.

Hieronder het artikel:
Dat het “goed is dat eindelijk iemand het eens zegt”. En dat “helaas niets overdreven is, maar alles bittere waarheid”. Oorverdovend en massaal zijn ze, de felicitaties die Liesbet Claeys (24), een jonge verpleegkundige uit Evergem, afgelopen weekend kreeg op de getuigenis die ze schreef over wantoestanden in de Vlaamse woonzorg­centra. Van vroegere medestudenten, collega’s tot docenten, iedereen is het erover eens: “De toestand is dramatisch. Wanneer schiet de politiek in actie?”


“Ik kreeg een opdracht in een zorghotel, maar veel ‘zorg’ of ‘hotel’ heb ik niet gezien. Helaas lijkt dit representatief voor de ouderenzorg in ons land.” Zo begint de jonge verpleegster Liesbet Claeys haar getuigenis over de twee dagen dat ze vorige maand een interimopdracht deed in een Gents privérusthuis. Wat ze daar precies mee bedoelt, wordt snel duidelijk. “Als je je tijd verdeelt over de patiënten, heb je een dikke vijf minuten per persoon”, schrijft ze.

“En dat voor het helpen bij de hygiënische zorgen, het aandoen van de nachtkledij en het verplaatsen in bed. Er gebeuren dagelijks fouten met medicatie. Die wordt voor de hele dag klaargezet door verpleegkundigen en nadien verdeeld door zorgkundigen. De pillen zijn onherkenbaar, zonder identificatie met naam, enkel een kamernummer.”

een eenvoudige woningaanpassing kan er voor zorgen dat men nog jaren thuis in zijn eigen comfort, vrijheid en zekerheid kan vertoeven.

27 procent meer klachten


Velen die in de sector werken, voelen het zelf al jaren. Wie z’n moeder of vader in een woonzorgcentrum bezoekt, kan het vaak met eigen ogen vaststellen. Iedereen herkent het als Liesbet Claeys zegt: “Het zit in het bloed van elke hulpverlener: roeien met de riemen die je hebt. Maar ik vrees toch dat we stilletjes aan het zinken zijn.”

De jonge verpleegster ziet haar verhaal bevestigd in verschillende cijfers. “Het aantal klachten stijgt jaar na jaar”, zegt Joris Moonens van de Woonzorglijn, dat de klachten over de Vlaamse woonzorgcentra bundelt. “Waar familieleden, bewoners en personeel in 2010 allen samen nog 294 klachten indienden, waren dat er al 360 in 2013 en 376 in 2014.” Dat betekent dus een stijging met 27 procent in vier jaar tijd. De meeste meldingen gingen over een gebrek aan verzorging, hulp en bijstand, en over een ontoereikende dienst­verlening.
Bovenstaande toestanden vermijden is nu juist één van de bestaansredenen van Blijf Actief Wonen, via onze woningaanpassingen en +services voor u of uw familieleden voorzien wij betere oplossingen.

Contacteer ons nu, hoe wij dit aanpakken !!


Deze website en artikels gaan over : handgrepen, instapbad, woningaanpassingen, aangepaste badkamerwoonaanpassing, woningaanpassing, woonaanpassingen, aangepast wonen, aangepaste keuken, instapbaden, aangepast leven, ouderen, personen met een beperking, hulpmiddelen, zorgdiensten renovatie, personen met een handicap, zorg, ergotherapeut, ergotherapeuten, ergonomisch advies, ouderen, senioren, ergotherapie, rolstoel. 
Naam

badkamer,14,badlift,2,consultancy,1,garage,3,getuigenissen,12,handgrepen,1,hulpmiddelen,14,in de kijker,2,inloopdouche,1,keuken,6,leefruimte,4,nieuws,36,overheid,7,plafondlift,1,plus services,1,premies bouw,2,premies VAPH,4,premies Vlaanderen,2,Relaxzetels,1,team,1,terras,3,tips,10,toegang,5,traplift,1,wastafels,1,woningaanpassingen,29,
false
ltr
item
Woningaanpassingen van A tot Z: Getuigenis over rusthuizen weekt massaal reacties los: “Eindelijk iemand die het zegt”
Getuigenis over rusthuizen weekt massaal reacties los: “Eindelijk iemand die het zegt”
https://1.bp.blogspot.com/-IDBSbzs9LmU/V7qhY3RZt3I/AAAAAAAABCY/S-8MuiOON2UsWR29PaBkNKEatPBCKaedACK4B/s640/Schermafbeelding%2B2016-08-22%2Bom%2B08.52.23.png
https://1.bp.blogspot.com/-IDBSbzs9LmU/V7qhY3RZt3I/AAAAAAAABCY/S-8MuiOON2UsWR29PaBkNKEatPBCKaedACK4B/s72-c/Schermafbeelding%2B2016-08-22%2Bom%2B08.52.23.png
http://www.blijfactiefwonen.be/2016/08/getuigenis-over-rusthuizen-weekt.html
http://www.blijfactiefwonen.be/
http://www.blijfactiefwonen.be/
http://www.blijfactiefwonen.be/2016/08/getuigenis-over-rusthuizen-weekt.html
true
3534899654284143335
UTF-8
Geen berichten gevonden BEKIJK ALLES Lees meer Beantwoorden Cancel antwoord Delete Door Home PAGINA's BERICHTEN Bekijk alles VOOR U AANGERADEN LABEL ARCHIEF SEARCH ALLE BERICHTEN Geen inhoud gevonden op uw vraag Back Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minuut geleden $$1$$ minutes ago 1 uur geleden $$1$$ hours ago Gisteren $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago meer dan 5 weken geleden Volgers Volg DEZE CONTENT IS PREMIUM Gelieve te delen om te zien Kopieer de code Selecteer de code De code werd gekopieerd naar uw klembord Kunt u niet de code/tekst kopiëren, druk dan [CTRL]+[C] (of CMD+C met Mac) om alsnog te kopiëren