Een traplift, een oplossing voor u?

Een traplift aanschaffen doe je maar éénmaal. Ga dus niet over één nacht ijs. Hier geven we een aantal aandachtspunten die u kunnen helpen de juiste keuze te maken.

Heb ik eigenlijk wel een traplift nodig?

Dit is de eerste en belangrijkste vraag. Ga bij uzelf eens na hoe uw dagdagelijkse handelingen zullen zijn mocht er reeds een traplift aanwezig zijn? De trap op en af zal dan geen probleem zijn. Wat als je dan boven bent? Kan je nog gemakkelijk uw badkamer bereiken en gebruiken? Het is immers heel goed mogelijk als u problemen hebt om de trap zelf op te gaan je het ook moeilijk hebt in en uit uw bad te stappen. Misschien is de traplift dan niet de juiste oplossing. 
In dat geval is de dure investering van een traplift zijn geld niet waard en kan je beter hetzelfde budget gebruiken om bijvoorbeeld beneden een nieuwe badkamer met drempelloze inloopdouche en slaapkamer te organiseren. Het is heel gebruikelijk om bijvoorbeeld de ruimte van de garage of een bureel om te bouwen tot een aangenamen leefruimte.
Is voorgaande niet van toepassing dan kan een traplift wel de juiste oplossing zijn

 

Welke soort traplift heb ik nodig?

Een traplift is altijd op maat, je moet dus een aantal dingen in aanschouw nemen:
Wat is het gewicht die de lift dient te dragen? Minder of meer dan 200 kg.
Hoe breed is de trap?
Heb je te maken met een rechte trap, zijn er bochten of moet de lift verschillende verdiepingen overbruggen?
Is de lift voor mij alleen of zijn er nog andere mensen die ze dienen te gebruiken?
Hoeveel ruimte heb je boven en beneden om u gemakkelijk op het liftje te zetten?
Naargelang de antwoorden op bovenstaande vragen zullen al een aantal aanbieders en/of modellen van trapliften uit de boot vallen en kan je reeds uw keuzemogelijkheden beperken. Blijf Actief kan u perfect begeleiden in deze keuze.

 

Welke modellen en merken dien je te kiezen?

Als u de reclame aanbiedingen gelooft zou je kunnen denken dat er enorm veel spelers op de markt zijn. Dit is ook zo, maar slechts een handvol zijn effectief fabrikant. Andere bedrijven en bijvoorbeeld ziekenfondsen fungeren als verdeler. Verdelers hebben veelal exclusiviteits contracten en zullen u hun leverancier naar voren schuiven. Het is dus zaak te achterhalen welke broodheer uw gesprekspartner dient. 
Verder heb je echt onafhankelijke organisaties zoals Blijf Actief die eerst uw uitdaging bekijken en vervolgens de beste leverancier aanspreken voor uw situatie. Het komt regelmatig voor dat er bij dezelfde merken en modellen grote prijsverschillen zitten. 
De prijszetting is vooral afhankelijk of je een rechte trap hebt of een trap met veel bochten. Hoe meer bochten hoe hoger de prijs. Verder  kan u kiezen voor een aantal beperkte opties zoals de aankleding van de stoel en de kleuren van de traplift zelf.

 

Is het slim een tweedehands traplift te kopen?

Algemeen kan je zeggen dat het totaal af te raden is een tweedehands traplift te kopen. We weten dat op diverse internet sites tweedehands trapliften worden aangeboden. In eerste instantie zou dit een goed idee lijken maar in dit geval kan je zeker zijn dat goedkoop ook duurkoop zal zijn. Dan gaan we nog voorbij aan het feit dat uw veiligheid in gevaar is en het feit dat de vroegere leverancier geen service zal bieden. Laat service nu één van de belangrijkste parameters zijn waar je moet op letten bij de aankoop van een traplift. Je wilt immers niet uren halverwege een trap vast komen te zitten op uw traplift.
Technisch mag men niets aan de rail veranderen en iedere traplift is op maat gemaakt. U hebt dus steeds een nieuwe rail nodig. De service en installatie van een traplift vereist zeer specifieke productkennis.
Dit gezegd zijnde zijn er wel fabrikanten die soms trapliften recupereren van klanten en deze volledig reviseren en aanpassen aan uw situatie. Het betreft dan vooral de revisie van de motorunit en de stoel. De rail wordt dan nieuw aangemaakt. Daarop kan je wel vertrouwen. De leverancier biedt u dan ook de garantie en de service zoals een nieuws. Vraag dit dus aan de leverancier. 

 

Kan ik genieten van subsidies of premies voor een traplift?

De premies hangen af van waar u woont, uw sociale situatie, uw inkomen enz... Blijf Actief kan u perfect begeleiden en zorgt ook voor de adminsitratieve afhandeling.
Er zijn heel wat subsidies en premies die het plaatsen van een traplift ondersteunen. Vaak kan je hiervoor terecht bij je gemeente, maar er zijn ook Vlaamse en provinciale tussenkomsten.
Met het veranderende politieke landschap kunnen ook op vlak van premies en hun voorwaarden een aantal zaken veranderen. Daarom is het verstandig steeds bij zowel de Vlaamse, provinciale als gemeentelijke overheid na te gaan wat de mogelijkheden voor jouw situatie zijn of wanneer je een inwonende oudere hebt. 

Neem nu contact met ons op voor meer info !!


Deze website en artikels gaan over : woningaanpassingen, aangepaste badkamerwoonaanpassing, woningaanpassing, woonaanpassingen, aangepast wonen, aangepaste keuken, aangepast leven, ouderen, personen met een beperking, hulpmiddelen, zorgdiensten renovatie, personen met een handicap, zorg, ergotherapeut, ergotherapeuten, ergonomisch advies, ouderen, senioren, ergotherapie, rolstoel. 
Naam

badkamer,14,badlift,2,consultancy,1,garage,3,getuigenissen,12,handgrepen,1,hulpmiddelen,14,in de kijker,2,inloopdouche,1,keuken,6,leefruimte,4,nieuws,36,overheid,7,plafondlift,1,plus services,1,premies bouw,2,premies VAPH,4,premies Vlaanderen,2,Relaxzetels,1,team,1,terras,3,tips,10,toegang,5,traplift,1,wastafels,1,woningaanpassingen,29,
false
ltr
item
Woningaanpassingen van A tot Z: Een traplift, een oplossing voor u?
Een traplift, een oplossing voor u?
https://1.bp.blogspot.com/-_nyzWV6iYg4/V6eFtGtg-zI/AAAAAAAAA84/ygpZ6CMbQhYvKIK_sbmTgho4JwWt-Q3JACLcB/s400/Schermafbeelding%2B2016-08-07%2Bom%2B21.01.40.png
https://1.bp.blogspot.com/-_nyzWV6iYg4/V6eFtGtg-zI/AAAAAAAAA84/ygpZ6CMbQhYvKIK_sbmTgho4JwWt-Q3JACLcB/s72-c/Schermafbeelding%2B2016-08-07%2Bom%2B21.01.40.png
http://www.blijfactiefwonen.be/2016/08/een-traplift-een-oplossing-voor-u.html
http://www.blijfactiefwonen.be/
http://www.blijfactiefwonen.be/
http://www.blijfactiefwonen.be/2016/08/een-traplift-een-oplossing-voor-u.html
true
3534899654284143335
UTF-8
Geen berichten gevonden BEKIJK ALLES Lees meer Beantwoorden Cancel antwoord Delete Door Home PAGINA's BERICHTEN Bekijk alles VOOR U AANGERADEN LABEL ARCHIEF SEARCH ALLE BERICHTEN Geen inhoud gevonden op uw vraag Back Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minuut geleden $$1$$ minutes ago 1 uur geleden $$1$$ hours ago Gisteren $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago meer dan 5 weken geleden Volgers Volg DEZE CONTENT IS PREMIUM Gelieve te delen om te zien Kopieer de code Selecteer de code De code werd gekopieerd naar uw klembord Kunt u niet de code/tekst kopiëren, druk dan [CTRL]+[C] (of CMD+C met Mac) om alsnog te kopiëren