7 tips om gemakkelijker in en uit het bad te stappen


Er bestaan verschillende oplossingen om u gemakkelijker toe te laten in en uit het bad te stappen. Hier zijn een aantal oplossingen.

Een badplank of badzitje kan ook een oplossing bieden als u zich wilt wassen. 

Een badplank wordt over de rand van het bad gelegd. Een badzitje is een los zitje dat in het bad geplaatst wordt. Indien het voor u onmogelijk is om de benen over de badrand te (laten) tillen zouden volgende mogelijkheden een oplossing kunnen bieden:

Badlift naast het bad (vloer-, muur- of plafondbevestiging)

Er bestaan badliften die vast zijn opgesteld en bevestigd zijn aan de muur, het plafond of op de vloer. De lift bestaat uit een kolom met verstelbaar stoeltje. Men gaat naast het bad op het stoeltje zitten en wordt zittend over de badrand getild. De benen hoeven hiervoor niet opgetild te worden.


Verrijdbare badliften

(verrijdbare ) tilliften worden ook wel mobiele tilliften genoemd, deze worden elders beschreven. Voor meer informatie zie tilliften.

Een (inloop-)douche met zitvoorziening

Men kan het ligbad vervangen door een douche. Een inloopdouche is gemakkelijk en veilig binnen te gaan. Er zijn geen hinderlijke drempels of andere obstakels.
Technisch kan men niet altijd een inloopdouche plaatsen in verband met het inbouwen van de sifon. Dan wordt de douche voorzien van een minimale instap (3-8cm). De (inloop-)douche is  uit te breiden met een zitvoorziening zoals een opklapbaar douchezitje of een (verrijdbare) douchestoel. Ook kan men beugels plaatsen om steun te nemen tijdens het instappen of opstaan van de zitvoorziening.


Instapbad of seniorenbad (lig en zit)

Een instapbad of ook wel seniorenbad genoemd is voorzien van een deur in de wand van het bad. Via deze deur kan men in het bad gaan zitten of liggen. Nadat de deur gesloten is kan men het bad vullen. In dit type bad is zowel als zitbad en als ligbad uitvoering verkrijgbaar. Een ligbad heeft een grotere inhoud en neemt ook meer ruimte in beslag. Een zitbad met deur neemt minimale plaats in. U baadt in zitpositie, de zitbaden hebben een ergonomisch gevormde zit.

Thermostatische mengkraan

Het gebruik van een thermostatische mengkraan voorkomt dat er (te) heet water uit de kraan komt en is daardoor veiliger, zeker voor personen met gevoelsstoornissen.


Handgrepen

Een handgreep aan de muur boven de badrand maakt dat er steun genomen kan worden bij het in bad stappen en vergemakkelijkt het gebruik van een badlift.


Neem nu contact met ons op voor meer info


Deze website en artikels gaan over : handgrepen, instapbad, woningaanpassingen, aangepaste badkamerwoonaanpassing, woningaanpassing, woonaanpassingen, aangepast wonen, aangepaste keuken, instapbaden, aangepast leven, ouderen, personen met een beperking, hulpmiddelen, zorgdiensten renovatie, personen met een handicap, zorg, ergotherapeut, ergotherapeuten, ergonomisch advies, ouderen, senioren, ergotherapie, rolstoel. 
Naam

badkamer,14,badlift,2,consultancy,1,garage,3,getuigenissen,12,handgrepen,1,hulpmiddelen,14,in de kijker,2,inloopdouche,1,keuken,6,leefruimte,4,nieuws,36,overheid,7,plafondlift,1,plus services,1,premies bouw,2,premies VAPH,4,premies Vlaanderen,2,Relaxzetels,1,team,1,terras,3,tips,10,toegang,5,traplift,1,wastafels,1,woningaanpassingen,29,
false
ltr
item
Woningaanpassingen van A tot Z: 7 tips om gemakkelijker in en uit het bad te stappen
7 tips om gemakkelijker in en uit het bad te stappen
https://4.bp.blogspot.com/-zqqVeu24Bxg/V6n9IMZCdSI/AAAAAAAAA-8/Amj_0oKO9Y4zYSNUZPLR8rA6x8EvsUGSACLcB/s1600/Schermafbeelding%2B2016-08-09%2Bom%2B17.55.17.png
https://4.bp.blogspot.com/-zqqVeu24Bxg/V6n9IMZCdSI/AAAAAAAAA-8/Amj_0oKO9Y4zYSNUZPLR8rA6x8EvsUGSACLcB/s72-c/Schermafbeelding%2B2016-08-09%2Bom%2B17.55.17.png
http://www.blijfactiefwonen.be/2016/08/7-tips-om-gemakkelijker-in-en-uit-het.html
http://www.blijfactiefwonen.be/
http://www.blijfactiefwonen.be/
http://www.blijfactiefwonen.be/2016/08/7-tips-om-gemakkelijker-in-en-uit-het.html
true
3534899654284143335
UTF-8
Geen berichten gevonden BEKIJK ALLES Lees meer Beantwoorden Cancel antwoord Delete Door Home PAGINA's BERICHTEN Bekijk alles VOOR U AANGERADEN LABEL ARCHIEF SEARCH ALLE BERICHTEN Geen inhoud gevonden op uw vraag Back Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minuut geleden $$1$$ minutes ago 1 uur geleden $$1$$ hours ago Gisteren $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago meer dan 5 weken geleden Volgers Volg DEZE CONTENT IS PREMIUM Gelieve te delen om te zien Kopieer de code Selecteer de code De code werd gekopieerd naar uw klembord Kunt u niet de code/tekst kopiƫren, druk dan [CTRL]+[C] (of CMD+C met Mac) om alsnog te kopiƫren