5 tips om tijdens de verbouwingen in uw woning te blijven wonen

5 tips om tijdens de verbouwingen in uw woning te blijven wonen
Verbouwen, het is voor niemand leuk. Maar je kan het jezelf ook iets makkelijker én aangenamer maken met deze 5 tips voor wie besluit om tijdens de verbouwingswerken in de woning te blijven wonen.

Je woning moet verbouwd worden, of je gaat verhuizen, en je zit met de handen in het haar. Moet je tijdelijk een ander onderkomen zoeken en ga ik dus terug inwonen bij familie? Of kan ik een deel van mijn woning toch bewoonbaar maken? De stress tijdens een verbouwing is vaak torenhoog, dus het is aan te raden om alles van het begin goed vast te leggen. Deze vijf tips helpen je al een heel eind op weg en hoef je tijdens een verbouwing het huis niet uit:


Een goede voorbereiding is goud waard

Een verbouwing vraagt om voorbereiding en organisatie. Je kan niet zomaar op 1-2-3 aan de verbouwing beginnen. Je moet je net enkel bezinnen over de plannen voor de woning, maar ook hoe je zelf deze moeilijke periode gaat doorkomen. Neem rustig de tijd om na te denken hoe je het gaat aanpakken en overleg met je partner hoe je de komende tijd zal doorbrengen. Samen kan je al op heel wat creatieve ideeën komen. 


Maak goede afspraken

Eenmaal je beslist hebt om in de woning te blijven wonen tijdens de verbouwingen is het erg belangrijke om goede afspraken te maken. Dit zowel met de aannemer (niets zo vervelend als werk dat tegen de afspraak in nog niet gedaan is) als met je partner en eventueel kinderen. Tijdens een verbouwing leef je dicht tegen elkaar, dus is het ook belangrijk om elkaar wat ruimte te geven. 


Woon boven, werk beneden (of omgekeerd)

Maak een knusse mini-studio van een kamer waar niet gewerkt wordt. Het kan zijn dat je tijdens een verbouwing wel enkele keren van kamer zal moeten wisselen. Daar is nu eenmaal niet veel aan te doen. Maak van deze tijdelijke woonkamer een gezellige plek waar je tussen het stof en de werken door toch tot rust kan komen. Voorzie een vuurtje om te koken, een verwarmingstoestel om je warm te houden en een zetel/bed om in te slapen. Meer heb je eigenlijk niet nodig. Om je te wassen is het aangeraden om met het sanitair te starten tijdens de werken. Als dit niet mogelijk is kan je uiteraard ook altijd proberen beroep te doen op de goedheid van je buren. 


Vraag om hulp

Blijf Actief wonen werkt met professionele krachten, die er alles aan zullen doen om tegen de deadline te kunnen afleveren. Toch kan het nog een stuk sneller gaan als je eens vraagt aan familie of vrienden om eens een handje te komen toesteken. Vele handen maken namelijk licht werk. Denk bijvoorbeeld aan samen afval naar het containerpark doen of je laten bijstaan met advies voor meubelen.


Zet er vaart achter

Niets is lastiger dan een deadline die overschreden wordt. Daarom is het belangrijk dat je een deadline voorziet. Zo heb je ook een datum om naar uit te kijken: je kan eindelijk de gehele woning betreden en gaan bewonen. Eindelijk kan je uit je mini-studio, de pas verbouwde woning in. Zalig!

Neem nu contact met ons op voor meer info !!


Deze website en artikels gaan over : woningaanpassingen, aangepaste badkamerwoonaanpassing, woningaanpassing, woonaanpassingen, aangepast wonen, aangepaste keuken, aangepast leven, ouderen, personen met een beperking, hulpmiddelen, zorgdiensten renovatie, personen met een handicap, zorg, ergotherapeut, ergotherapeuten, ergonomisch advies. 
Naam

badkamer,14,badlift,2,consultancy,1,garage,3,getuigenissen,12,handgrepen,1,hulpmiddelen,14,in de kijker,2,inloopdouche,1,keuken,6,leefruimte,4,nieuws,36,overheid,7,plafondlift,1,plus services,1,premies bouw,2,premies VAPH,4,premies Vlaanderen,2,Relaxzetels,1,team,1,terras,3,tips,10,toegang,5,traplift,1,wastafels,1,woningaanpassingen,29,
false
ltr
item
Woningaanpassingen van A tot Z: 5 tips om tijdens de verbouwingen in uw woning te blijven wonen
5 tips om tijdens de verbouwingen in uw woning te blijven wonen
http://www.oud.blijfactief.be/foto.php?src=files/nieuws/foto/schermafbeelding20150210om084802.png&w=400&h=300
http://www.blijfactiefwonen.be/2016/08/5-tips-om-tijdens-de-verbouwingen-in-uw.html
http://www.blijfactiefwonen.be/
http://www.blijfactiefwonen.be/
http://www.blijfactiefwonen.be/2016/08/5-tips-om-tijdens-de-verbouwingen-in-uw.html
true
3534899654284143335
UTF-8
Geen berichten gevonden BEKIJK ALLES Lees meer Beantwoorden Cancel antwoord Delete Door Home PAGINA's BERICHTEN Bekijk alles VOOR U AANGERADEN LABEL ARCHIEF SEARCH ALLE BERICHTEN Geen inhoud gevonden op uw vraag Back Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minuut geleden $$1$$ minutes ago 1 uur geleden $$1$$ hours ago Gisteren $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago meer dan 5 weken geleden Volgers Volg DEZE CONTENT IS PREMIUM Gelieve te delen om te zien Kopieer de code Selecteer de code De code werd gekopieerd naar uw klembord Kunt u niet de code/tekst kopiëren, druk dan [CTRL]+[C] (of CMD+C met Mac) om alsnog te kopiëren