10 tips in uw aankoop van een relaxzetels met opstahulp.

Relaxzetels met opstahulp
Een relaxzetel met opstahulp vindt je in alle geuren en kleuren en voor ieders budget. Het maakt uw leven een stuk comfortabeler. Wie een dagje ouder wordt, die weet dat het lichaam niet altijd even goed meer wil meewerken. Ouderen kunnen het moeilijk hebben met het opstaan uit een zetel, wat het moeilijk maakt om nog zelfstandig thuis te wonen. Een sta op stoel, liftzetel of relaxzetel met opstahulp kan dan een oplossing zijn.

Moeite met opstaan?

Voor veel mensen is een zetel met een opstafunctie zeker geen overbodige luxe.  We brengen immers een groot deel van ons leven zittend door. Zitten belast onze rug meer dan liggen en staan ; liggen geeft 35 % druk op de rug, staan 100 % en slecht zitten 280 %. Wie moeite heeft met opstaan, zal dit zeker beamen. Een goede relaxzetel moet er voor zorgen dat  je perfect en zonder pijn kan zitten en relaxen. Als dit niet het geval is dan, krijg je net daardoor bijkomende problemen. 
Wie achterover hangt in een stoel of bank, ondersteunt de natuurlijke S-vorm van de wervelkolom niet optimaal. Daardoor wordt de rug langdurig plaatselijk belast, soms uren aan een stuk. Na een tijdje kan je heel wat klachten krijgen: rugklachten, spierpijn en last van de gewrichten, zenuw- of aderafknellingen, weefselirritatie, spijsverteringsproblemen, ademhalingsmoeilijkheden of moeite met opstaan. Een correcte zithouding is essentieel om de belasting op rug te verminderen.

Gezonde zit- en relaxhouding

Genoeg redenen dus om aandacht te schenken aan een gezonde zithouding en te zorgen voor een optimale relaxfunctie. 
De voordelen en mogelijkheden zijn werkelijk indrukwekkend:
 • Gezond zitten
 • Heerlijk rusten
 • Véél makkelijker rechtstaan
 • Mogelijks uitgevoerd in duurzame en hoogwaardige materialen
 • Maatwerk mogleijk indien gewenst
 • Extreem veel mogelijkheden en opties in functie van je noden.Wat is een Sta op Stoel?

Een Sta op Stoel is het hulpmiddel bij uitstek voor ouderen die het moeilijk vinden om zelfstandig op te staan uit een stoel. De Sta op Zetel werd dan ook specifiek ontwikkeld met die taak in het achterhoofd.
De handige sta op voorziening zorgt ervoor dat u zelf zonder enige hulp uit uw fauteuil kan komen. Deze stoel voor ouderen biedt u meer vrijheid en zelfstandigheid. U kan langer zelfstandig blijven wonen en hoeft minder vaak een beroep te doen op familie en hulpverleners. Met één druk op de handbediening verandert u van zitten naar liggen en opstaan.

Waar moet je op letten bij een aankoop?

Als je wil overgaan tot de aankoop van een relaxzetel met sta-op functie dan heb je veel keuzes te maken.
 • Budget: Bepaal eerst en vooral uw budget want op dit vlak is de sky the limit.
 • Frequentie van gebruik: Wil je de sta op zetel gebruiken om nu en dan eens een boek te lezen of zal hij uw dagelijkse steun zijn om uw favoriete programma's te bekijken?
 • Verrijdbaar: Moet je in staat zijn de zetel regelmatig te verzetten of zal hij vast staan te pronken naast uw ander meubilair? U kan opteren voor een zetel op wielen. Wanneer u de in – of uitstapfunctie gebruikt worden de voorste wielen van de grond getild zodat de stoel, bij het in – of uitstappen, zich niet kan verplaatsen. 
 • Bekleding : Leder, Lederlook, PU, afwasbaar en/of urine bestendig
 • Aantal motoren: Hoe meer motoren hoe flexibeler je de zetel kan instellen om te relaxen. De versies met 2 motors zorgt ervoor dat het beengedeelte en het ruggedeelte onafhankelijk van elkaar bediend kunnen worden. U kan dan bv. enkel het beengedeelte inclineren waar dat het ruggedeelte in dezelfde positie blijft.
 • Veiligheid: Is het belangrijk een nooddaling te hebben bij een defect?
 • Afstandsbediening: Is deze eenvoudig te gebruiken of heb je er een handleiding voor nodig?
 • Afmetingen: De afmetingen van de zetel zijn hele belangrijk. De zitbreedte, zithoogte, zitdiepte, rughoogte, hoogte armsteunen zijn elementen die heel belangrijk zijn en het verschil maken.
 • Plaatsing: Zal uw zetel dicht bij een muur staan dan kan u bepaalde zetels vinden die uitgerust zijn met een "wall away" functie. Zo kan u de zetel toch op ongeveer 10 cm van een muur zetten en toch de kantel functie gebruiken.
 • Garantie & Service : Garantie en service na verkoop is heel belangrijk. Check of de verkoper u achteraf nog van dienst kan zijn. E shops verkopen u soms heel goedkope modellen maar wat achteraf. Bezint eer je begint.
 • Keurmerk: CE of / en ROHS keurmerken garanderen u een kwaliteitsvol product.

Investering?

Een relaxzetel met sta-op-hulp  is een perfect hulpmiddel, maar het is mogelijks ook een flinke investering. De beste optie is natuurlijk de op maat gemaakte modellen, die kunnen snel enkele duizende euro's kosten, maar dan heb je ook heel hoge kwaliteit, lederen bekleding en soms zelfs nog met hand gemaakt. Men bekijkt bij u thuis of de zitdiepte en -hoogte in orde is, alsook de armleggerhoogte en de lengte van de voetensteun. 
Wil of kan u dit budget niet spenderen dan zijn er lederlook standaardmodellen die goedkoper qua prijs zitten. Deze worden weliswaar dan niet op uw maat gemaakt maar je kan dan best naar de showroom gaan en deze uittesten.  
Je kan je ook wenden naar bedrijven die kort gebruikte zetels tweedehands verkopen aan democratische prijzen. Een relaxzetel met sta-op-hulp heeft immers een levensduur van 20 jaar. Deze organisaties controleren de mechanismen en vernieuwen over het algemeen de bekleding. 

Conclusie:

Een relaxzetel met opstahulp vindt je in alle geuren en kleuren en voor ieders budget. Het maakt uw leven een stuk comfortabeler. Een sta op stoel of relaxzetel met opstahulp kan dan een oplossing zijn. 

Neem nu contact met ons op voor meer info !!


Deze website en artikels gaan over : woningaanpassingen, aangepaste badkamerwoonaanpassing, woningaanpassing, woonaanpassingen, aangepast wonen, aangepaste keuken, aangepast leven, ouderen, personen met een beperking, hulpmiddelen, zorgdiensten renovatie, personen met een handicap, zorg, ergotherapeut, ergotherapeuten, ergonomisch advies, ouderen, senioren, ergotherapie, rolstoel. 
Naam

badkamer,14,badlift,2,consultancy,1,garage,3,getuigenissen,12,handgrepen,1,hulpmiddelen,14,in de kijker,2,inloopdouche,1,keuken,6,leefruimte,4,nieuws,36,overheid,7,plafondlift,1,plus services,1,premies bouw,2,premies VAPH,4,premies Vlaanderen,2,Relaxzetels,1,team,1,terras,3,tips,10,toegang,5,traplift,1,wastafels,1,woningaanpassingen,29,
false
ltr
item
Woningaanpassingen van A tot Z: 10 tips in uw aankoop van een relaxzetels met opstahulp.
10 tips in uw aankoop van een relaxzetels met opstahulp.
http://www.oud.blijfactief.be/foto.php?src=files/nieuws/foto/schermafbeelding20160413om091910.png&w=400&h=300
http://www.blijfactiefwonen.be/2016/08/10-tips-in-uw-aankoop-van-een.html
http://www.blijfactiefwonen.be/
http://www.blijfactiefwonen.be/
http://www.blijfactiefwonen.be/2016/08/10-tips-in-uw-aankoop-van-een.html
true
3534899654284143335
UTF-8
Geen berichten gevonden BEKIJK ALLES Lees meer Beantwoorden Cancel antwoord Delete Door Home PAGINA's BERICHTEN Bekijk alles VOOR U AANGERADEN LABEL ARCHIEF SEARCH ALLE BERICHTEN Geen inhoud gevonden op uw vraag Back Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minuut geleden $$1$$ minutes ago 1 uur geleden $$1$$ hours ago Gisteren $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago meer dan 5 weken geleden Volgers Volg DEZE CONTENT IS PREMIUM Gelieve te delen om te zien Kopieer de code Selecteer de code De code werd gekopieerd naar uw klembord Kunt u niet de code/tekst kopiëren, druk dan [CTRL]+[C] (of CMD+C met Mac) om alsnog te kopiëren