Nieuwe aanvraagprocedure DG personen met een handicap

Sinds 1 juli 2016 worden aanvragen bij de DG Personen met een handicap ingediend via een nieuwe applicatie: “MyHandicap”. Dankzij de nieuwe werkwijze kunnen aanvragen efficiënter en sneller behandeld worden, met meer aandacht voor de mens achter het dossier.

Wil je meer informatie over de nieuwe procedure? Hier vind je de handleiding over MyHandicap en de veelgestelde vragen terug.

Hou er rekening mee dat MyHandicap minder goed werkt in Internet Explorer. Daarom raden we aan om Chrome of Firefox te gebruiken.

De portaalsite voor de Sociale Zekerheid is dé toegangspoort voor alle informatie over de sociale zekerheid in België. Het deel voor de burger werd onlangs zowel inhoudelijk als op het vlak van gebruiksvriendelijkheid grondig vernieuwd. Het is nu eenvoudiger om praktische informatie en online-diensten over de sociale zekerheid op te zoeken.

Voor nieuwe aanvragen waarbij er nog geen erkenning van de handicap is, moet je de applicatie MyHandicap gebruiken. In andere gevallen – vb. bij de aanvraag van een parkeerkaart als er al een erkenning is – kan je hen contacteren via het formulier op onze website.

Wanneer gebruik je MyHandicap en wanneer ons contactformulier?

Om een en ander te verduidelijken, hebben we een schema op onze website gepubliceerd.

Raadpleeg ook het schema dat de procedure voor de aanvraag van de Bijkomende Kinderbijslag samenvat. De uitgebreide info over de Bijkomende Kinderbijslag kan je op onze website terugvinden.

Op zoek naar informatie over sociale zekerheid?

De verschillende topics werden ondergebracht in 8 concrete thema’s:


  1. Pensioen
  2. Verlof, tijdskrediet en loopbaanonderbreking
  3. Handicap & invaliditeit
  4. Gezondheid
  5. Familie
  6. Hulp en OCMW
  7. Werk en werkloosheid
  8. Arbeidsongeschiktheid, -ongeval en beroepsziekte


Gebruiksvriendelijker


Naast de inhoud sluit de vernieuwde site ook qua technologie en design beter aan bij de huidige normen voor websites. De navigatie is vereenvoudigd, de visuele weergave van de pagina's gemoderniseerd en aangepast aan het gebruik op smartphone en tablet.

Online toepassingen


Met de ‘Online diensten’ kan je zelf bijslagen, uitkeringen of vergoedingen berekenen, simulaties maken of je dossiers online bekijken. Voor de beveiligde diensten meld je je aan met je elektronische identiteitskaart of token. Zo is je privacy gegarandeerd.


Meer info kan je hier terugvinden: https://www.socialsecurity.be/citizen/nl/

Contact:


Lies Vandecasteele
Projectleider Kruispuntbank voor de Sociale Zekerheid
02 741 84 03
liesvandecasteele@ksz-bcss.fgov.be


Barbara de Clippel
Woordvoerder en projectleider FOD Sociale Zekerheid
0473 13 13 29
press@minsoc.fed.be


Deze website en artikels gaan over : woningaanpassingen, aangepaste badkamerwoonaanpassing, woningaanpassing, woonaanpassingen, aangepast wonen, aangepaste keuken, aangepast leven, ouderen, personen met een beperking, hulpmiddelen, zorgdiensten renovatie, personen met een handicap, zorg. 

Naam

badkamer,14,badlift,2,consultancy,1,garage,3,getuigenissen,12,handgrepen,1,hulpmiddelen,14,in de kijker,2,inloopdouche,1,keuken,6,leefruimte,4,nieuws,36,overheid,7,plafondlift,1,plus services,1,premies bouw,2,premies VAPH,4,premies Vlaanderen,2,Relaxzetels,1,team,1,terras,3,tips,10,toegang,5,traplift,1,wastafels,1,woningaanpassingen,29,
false
ltr
item
Woningaanpassingen van A tot Z: Nieuwe aanvraagprocedure DG personen met een handicap
Nieuwe aanvraagprocedure DG personen met een handicap
https://1.bp.blogspot.com/-thntX55Cdwc/V5jSL3w92sI/AAAAAAAAA4A/wNsgjHXWNBsy6gYMFX4GEbB51y53iJIcACLcB/s1600/shutterstock_118955797.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-thntX55Cdwc/V5jSL3w92sI/AAAAAAAAA4A/wNsgjHXWNBsy6gYMFX4GEbB51y53iJIcACLcB/s72-c/shutterstock_118955797.jpg
http://www.blijfactiefwonen.be/2016/07/nieuwe-aanvraagprocedure-dg-personen.html
http://www.blijfactiefwonen.be/
http://www.blijfactiefwonen.be/
http://www.blijfactiefwonen.be/2016/07/nieuwe-aanvraagprocedure-dg-personen.html
true
3534899654284143335
UTF-8
Geen berichten gevonden BEKIJK ALLES Lees meer Beantwoorden Cancel antwoord Delete Door Home PAGINA's BERICHTEN Bekijk alles VOOR U AANGERADEN LABEL ARCHIEF SEARCH ALLE BERICHTEN Geen inhoud gevonden op uw vraag Back Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minuut geleden $$1$$ minutes ago 1 uur geleden $$1$$ hours ago Gisteren $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago meer dan 5 weken geleden Volgers Volg DEZE CONTENT IS PREMIUM Gelieve te delen om te zien Kopieer de code Selecteer de code De code werd gekopieerd naar uw klembord Kunt u niet de code/tekst kopiëren, druk dan [CTRL]+[C] (of CMD+C met Mac) om alsnog te kopiëren