10 Tips voor een aangepaste keuken

Een aangepaste keuken is echt maatwerk. Er is gelukkig zoveel keuze als er behoeftes zijn. Toch zijn er een aantal dingen die belangrijk zijn wanneer u uw woning voorziet van een aangepaste keuken.

Hieronder vind u alvast een aantal tips waar je zelf rekening kan mee houden:
  1. Kookvuur, werkvlak en spoelbak moeten volledig onderrijdbaar zijn. 
  2. Nastelbare keukens: met behulp van 17 cm in hoogte nastelbare consoles kan de keuken eenvoudig op iedere gewenste hoogte traploos worden nagesteld. Dit kan van belang zijn bij verandering van rol- of werkstoel. 
  3. Door de elementen onder de spoelbak en kookplaat te isoleren, is verbranden en verwonden van de benen niet mogelijk. 
  4. In een keuken, die door verschillende personen en/of zowel staand als zittend wordt gebruikt,kan het nodig zijn dat de keuken doorlopend versteld moet worden. Dit kan mechanisch/hydraulisch door middel van een slinger of elektrisch met een veilige 24 voltspanning, eventueel met afstandsbediening. De verstelmogelijkheden variëren van enkel onderbouw tot een high-tech diagonaal-systeem. De elektrisch verstelbare keukens zijn uitgevoerd met automatische beveiliging. 
  5. Doordat de scharnieren van de hangkastdeuren 165° zijn, kan de deur bijna geheel open. Dit komt de bereikbaarheid van de kasten ten goede, waardoor men de volledige lade-inhoud kan benutten. Het voorkomt ook het stoten van het hoofd aan bovenkastjes. 
  6. De onderkasten zijn lades in plaats van kasten met draaideuren en legplanken. 
  7. Onderrijdhoogte mag maximaal 12 cm zijn. De ladeblende heeft een hoogte van 10 cm en het werkblad een dikte van slechts 2 cm. Zo wordt de ideale combinatie van onderrijdbaarheid en de juiste werkhouding bereikt. 
  8. Om schouders niet over te belasten, is een hittebestendig werkvlak (wat verschillend is van warmtebestendig!) noodzakelijk. Zo kan een hete pot glijden van het kookvuur naar de spoelbak (om bijvoorbeeld aardappelen af te gieten). Dit schuiven kan zonder het werkblad te beschadigen. 
  9. Aan de voorkant van een werkblad is een waterkeringsboord geen overbodige luxe om natte/verbrande benen te voorkomen. 
  10. De mengkranen zijn best voorzien van een extra lange hendel en eventueel een uittrekbare douchekop, waardoor men in zitpositie makkelijker de kraan kan bedienen. Een verhogingsring onder de mengkraan zorgt voor voldoende ruimte om een grote pan of emmer onder de kraan te kunnen plaatsen. Mede door de ondiepe spoelbak (11 cm) blijft de juiste werkhouding en onderrijdbaarheid van de rol- of werkstoel gewaarborgd. 


Deze website en artikels gaan over : woningaanpassingen, aangepaste badkamerwoonaanpassing, woningaanpassing, woonaanpassingen, aangepast wonen, aangepaste keuken, aangepast leven, ouderen, personen met een beperking, hulpmiddelen, zorgdiensten renovatie, personen met een handicap, zorg. 
Naam

badkamer,14,badlift,2,consultancy,1,garage,3,getuigenissen,12,handgrepen,1,hulpmiddelen,14,in de kijker,2,inloopdouche,1,keuken,6,leefruimte,4,nieuws,36,overheid,7,plafondlift,1,plus services,1,premies bouw,2,premies VAPH,4,premies Vlaanderen,2,Relaxzetels,1,team,1,terras,3,tips,10,toegang,5,traplift,1,wastafels,1,woningaanpassingen,29,
false
ltr
item
Woningaanpassingen van A tot Z: 10 Tips voor een aangepaste keuken
10 Tips voor een aangepaste keuken
https://1.bp.blogspot.com/-uYrg2C02aHQ/V6YPBWcef2I/AAAAAAAAA7M/YeYyKKEw5SQ_j6JdKQa5vRcDrEmBOUXWACLcB/s640/Schermafbeelding%2B2016-08-06%2Bom%2B18.22.12.png
https://1.bp.blogspot.com/-uYrg2C02aHQ/V6YPBWcef2I/AAAAAAAAA7M/YeYyKKEw5SQ_j6JdKQa5vRcDrEmBOUXWACLcB/s72-c/Schermafbeelding%2B2016-08-06%2Bom%2B18.22.12.png
http://www.blijfactiefwonen.be/2014/05/10-tips-voor-een-aangepaste-keuken-tips.html
http://www.blijfactiefwonen.be/
http://www.blijfactiefwonen.be/
http://www.blijfactiefwonen.be/2014/05/10-tips-voor-een-aangepaste-keuken-tips.html
true
3534899654284143335
UTF-8
Geen berichten gevonden BEKIJK ALLES Lees meer Beantwoorden Cancel antwoord Delete Door Home PAGINA's BERICHTEN Bekijk alles VOOR U AANGERADEN LABEL ARCHIEF SEARCH ALLE BERICHTEN Geen inhoud gevonden op uw vraag Back Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minuut geleden $$1$$ minutes ago 1 uur geleden $$1$$ hours ago Gisteren $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago meer dan 5 weken geleden Volgers Volg DEZE CONTENT IS PREMIUM Gelieve te delen om te zien Kopieer de code Selecteer de code De code werd gekopieerd naar uw klembord Kunt u niet de code/tekst kopiëren, druk dan [CTRL]+[C] (of CMD+C met Mac) om alsnog te kopiëren