10 doe-het-zelf tips in woningaanpassingen en hulpmiddelen.


Een woning aan passen kan soms met heel eenvoudige oplossingen. Eenvoudige ingrepen kunnen uw levenskwaliteit drastisch verhogen. U bespaart zo de aankoop van veelal dure hulpmiddelen of de opstart van een uitgebreide woningaanpassing.

We geven hier alvast een paar tips die u zelf kan uitvoeren:

  • Haal losliggende matten / tapijten weg. Dit verkleint de kans op vallen. 
  • Zorg voor voldoende (opberg)ruimte voor spullen. Denk aan planken en haken, waarbij het belangrijk is dat deze op een voor u comfortabele hoogte worden geplaatst. Plaats spullen die u het meest gebruikt binnen handbereik (verplaats van boven naar beneden) en op een voor u goed bereikbare hoogte. 
  • Gebruik een verlengsnoer  om het stroomtoevoerpunt op een voor u goed bereikbare plek te brengen. 
  • Gebruik een timer voor lampen, zodat u geen schakelaars hoeft in te drukken (en niet hoeft te reiken naar lastig bereikbare plekken). Een lamp die via een bewegingsdetector aangaat is ook een mogelijkheid, bijvoorbeeld in het toilet. Gebruik eventueel ook ‘klik aan/klik uit’ afstandsbedieningen van de doe-het-zelf zaak. 
  • Overweeg gordijnen of zonneschermen die u gemakkelijk vanaf één plek kunt bedienen (lamellen bijvoorbeeld). Er zijn ook gordijnen en zonneschermen die u met één druk op de knop kunt openen en sluiten. 
  • Zorg voor een vloer die voor u prettig is (niet te glad of te stroef). 
  • Woont u in een huis met meerdere verdiepingen, veroorloof u dan, indien mogelijk, de luxe van dubbele gebruiksartikelen, zoals spiegels, stofzuigers of verzorgingsartikelen. U hoeft dan niet telkens naar boven voor een handeling en u vermijd een dure woningaanpassing of aankoop van dure hulpmiddelen. 
  • Wanneer u meubels op wieltjes plaatst, kunt u de meubels makkelijker verplaatsen wanneer dit nodig mocht zijn om meer ruimte te creëren.
Belangrijke structurele aanpassingen, zoals trapliften, inloopdouches enz.. zijn niet altijd eenvoudig door uzelf of door een klusjesman te realiseren. Bespreek de ideeën die u opdoet daarom met iemand die ervaring heeft op het gebied van woningaanpassingen.

Omdat met het realiseren van deze aanpassingen ook vaak grotere bedragen gemoeid zijn, is het de moeite waard om u vooraf te informeren naar eventuele premies en subsidies en de grootte van de mogelijke eigen bijdrage.

Te complex allemaal voor u? We begrijpen u. Gegroeid vanuit een netwerk van ervaringsdeskundigen kan Blijf Actief Wonen u helpen in advies en uitvoering van uw woningaanpassing.

Neem nu contact met ons op voor meer info !!


Deze website en artikels gaan over : woningaanpassingen, aangepaste badkamerwoonaanpassing, woningaanpassing, woonaanpassingen, aangepast wonen, aangepaste keuken, aangepast leven, ouderen, personen met een beperking, hulpmiddelen, zorgdiensten renovatie, personen met een handicap, zorg. 

Naam

badkamer,14,badlift,2,consultancy,1,garage,3,getuigenissen,12,handgrepen,1,hulpmiddelen,14,in de kijker,2,inloopdouche,1,keuken,6,leefruimte,4,nieuws,36,overheid,7,plafondlift,1,plus services,1,premies bouw,2,premies VAPH,4,premies Vlaanderen,2,Relaxzetels,1,team,1,terras,3,tips,10,toegang,5,traplift,1,wastafels,1,woningaanpassingen,29,
false
ltr
item
Woningaanpassingen van A tot Z: 10 doe-het-zelf tips in woningaanpassingen en hulpmiddelen.
10 doe-het-zelf tips in woningaanpassingen en hulpmiddelen.
https://images-blogger-opensocial.googleusercontent.com/gadgets/proxy?url=http%3A%2F%2F4.bp.blogspot.com%2F-XIrmQrT01Is%2FU3z4QSbNRWI%2FAAAAAAAAAQo%2FhSXXWxK1HNI%2Fs1600%2FSchermafbeelding%2B2014-05-21%2Bom%2B21.01.35.png&container=blogger&gadget=a&rewriteMime=image%2F*
http://www.blijfactiefwonen.be/2014/05/10-eenvoudige-doe-het-zelf-tips-in.html
http://www.blijfactiefwonen.be/
http://www.blijfactiefwonen.be/
http://www.blijfactiefwonen.be/2014/05/10-eenvoudige-doe-het-zelf-tips-in.html
true
3534899654284143335
UTF-8
Geen berichten gevonden BEKIJK ALLES Lees meer Beantwoorden Cancel antwoord Delete Door Home PAGINA's BERICHTEN Bekijk alles VOOR U AANGERADEN LABEL ARCHIEF SEARCH ALLE BERICHTEN Geen inhoud gevonden op uw vraag Back Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minuut geleden $$1$$ minutes ago 1 uur geleden $$1$$ hours ago Gisteren $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago meer dan 5 weken geleden Volgers Volg DEZE CONTENT IS PREMIUM Gelieve te delen om te zien Kopieer de code Selecteer de code De code werd gekopieerd naar uw klembord Kunt u niet de code/tekst kopiëren, druk dan [CTRL]+[C] (of CMD+C met Mac) om alsnog te kopiëren